SDB Vitrinebouw maakt gebruik van gehard glas

Waarom gebruikt SDB bij de productie van vitrines  en informatiekasten  gehard veiligheidsglas:

Gehard glas is +/- vijf keer sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte. Dit komt doordat het glas op hoge temperatuur verhit wordt. Door middel van een warmte en koud proces, of wel hardingsproces krijg je bij glasbreuk het beschermend korreleffect. Gehard glas valt bij het kapot gaan in kleine stukjes. Vanuit het veiligheidsoogpunt is dit een zeer belangrijkste voordeel.  De kleine uiteengevallen gehard glazen stukjes voorzaken geen diepe wonden zoals scherven van normaal glas.

Hierbij visueel het verschil tussen normaal en gehard glas:

 

Behalve gehard glas maakt SDB ook gebruik van gelaagd glas:

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit 2 glaslagen met een transparante folie er tussen. Door deze folie wordt een vitrine tot 99% UV-werend .  Vooral voor musea is dit een belangrijke eigenschap. De stofdichte vitrines kunnen met gelaagd glas worden uitgevoerd, dan zijn ze behalve stofdicht ook nog eens UV-werend.  Uiteraard zijn er in gelaagd glas diverse opties.  SDB gebruikt als vitrine producent  en leverancier  vaak 44/2 gelaagd glas

Extra helder glas

Bij veel stolp en tafelvitrines met gasdrukveren wordt er vaak gebruik gemaakt van extra helder glas. Omdat een stolp namelijk UV-verlijmd is kijkt met tegen de randen aan. Deze randen zijn bij standaard glas vaak groen, bij extra helder is dat, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk minder. 

Ontspiegeld glas

Afhankelijk van uw budget kan SDB een vitrinekast  produceren met ontspiegeld glas.  Dit soort glas reduceert de weerkaatsing en spiegeling in het glas drastisch. Juweliers  en diverse musea maken graag gebruik van deze optie.

 

 

Glazen Vitrinekast op voorraad Vitrinekasten produceren wij in Nederland ook voor Winkel en kantoorinrichting. We hebben ook kasten voor sieraden. Ook productie naar uw wensen is mogelijk

 

 

 

 

© 2015 - 2021 sdbvitrine.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel